Børn som har uheldige spisevaner, er ofte svage, blege og små af vækst. De er nervøse, hidsige og irritable. De forsager alt som er ædelt og smukt for at kunne tilfredsstille appetitten, og de dyriske lidenskaber får overhånd. Mange børn i alderen fem til ti og op til femten år synes at være præget af moralsk fordærvelse. De har kundskab om næsten alle slags laster. Forældrene har for en stor del skyld i denne tilstand. Ved en ligegyldig og upassende adfærd i hjemmet har de indirekte ledet børnene ud i fristelser, og derfor er de ansvarlige for børnenes synder. Forældrene frister børn til at følge appetitten ved at sætte kødmad og anden krydret mad på bordet, som har en tendens til at opægge de dyriske lidenskaber. Ved sit eksempel lærer de børnene op til at blive frådsere. De tillader dem at spise når som helst om dagen, og deres fordøjelsesorganer bliver overanstrengt. Mødrene får ofte alt for lille tid til at undervise børnene. Husmoderens kostbare tid bliver brugt til at lave forskellige slags usund mad, som hun sætter frem for børnene. |