There is need to consider not only the properties of the food but its adaptation to the eater. Often food that can be eaten freely by persons engaged in physical labor must be avoided by those whose work is chiefly mental. Attention should be given also to the proper combination of foods. By brain workers and others of sedentary pursuits, but few kinds should be taken at a meal.


Uddannelse kapitel 22. 207.     Fra side 205 i den engelske udgave.tilbage

Mådehold og spisevaner

Der er grund til ikke blot at tænke på kostens egenskaber, men også på, hvordan den passer for den, som skal spise den. Det sker tit, at mad, der uden skade kan spises af mennesker, som er beskæftiget med legemligt arbejde, må undgås af dem hvis arbejde hovedsagelig er åndeligt. Der bør også lægges vægt på den rigtige sammensætning af kosten. Hjernearbejdere og andre med stillesiddende beskæftigelse bør kun nyde få slags mad af forskellig art ved et måltid.

Sætning:
- skal ændres til:
navn og/eller e-mail:

Oversætterens indentitet er ikke nævnt her. Ændringen foretages efter vurdering.