Review and Herald 20/06 1899

Sygdommen og dens årsager

Det er kun få dyr, som ikke er befængte med sygdom. Store lidelser er blevet påført mange dyr på grund af mangel på lys, frisk luft og god føde. Når de skal fedes, stænges de ofte inde i små båse, så de ingen bevægelse kan få eller fri tilførsel af frisk luft. Mange stakkels dyr må indånde stanken af al den urenhed, som findes i staldene. Deres lunger kan ikke længe holde sig friske, når den luft, de indånder, er så fordærvet og forpestet. Sygdommen spreder sig til leveren, og hele dyrets legeme bliver sygt. Det slagtes og tilberedes for markedet, og folk spiser rigelig af denne forgiftede føde. På denne måde pådrager man sig megen sygdom. Men alligevel vil folk ikke tro, at det kød, de har spist, har forurenet og forgiftet deres blod og været årsag til deres lidelser. Mange dør af sygdomme, der alene skyldes kødspisning, og dog synes verden ikke at lære noget heraf eller blive en smule klogere.

Sætning:
- skal ændres til:
navn og/eller e-mail:

Oversætterens indentitet er ikke nævnt her. Ændringen foretages efter vurdering.