Review and Herald 20/06 1899

Sygdommen og dens årsager

Ofte slagtes dyrene, lige efter at de har været jaget en længere distance til slagtestedet. Deres blod er ophedet. De er fede og har ikke fået bevægelser nok for en længere tid, og når de skal drives et længere stykke vej, bliver de blaserede og overanstrengte, og i denne tilstand slagtes de og føres til markedet. Deres blod er stærkt ophedet, og de, som spiser deres kød, spiser forgift. Nogle føler ingen virkninger heraf med det samme, medens andre begynder at føle sig syge, får feber, og ikke så sjælden ender det med døden, uden at man forstår årsagen dertil. Mange dyr føres til marke¬det i byerne, hvis ejere ved, at de er syge, når de sælger dem, og ikke er de der køber og slagter dem, heller altid uvidende derom. Særlig i større byer går dette for sig uhindret, og kødspisere ved ikke, at de spiser kød, der er fuldt af sygdoms¬spirer.

Sætning:
- skal ændres til:
navn og/eller e-mail:

Oversætterens indentitet er ikke nævnt her. Ændringen foretages efter vurdering.