Review and Herald 6/11 1883

Rejsenoter

Børn bør uddannes til afholdenhedens vaner, endog i deres moders arme. Vore borde bør kun være dækket med den sundeste mad, fri for alle opirrende ingredienser. Mad som tilberedes med krydderi giver appetit til brændevin. Dette skaber en feberagtig tilstand i systemet, og drikken dulmer irritationen. På mine hyppige rejser over kontinentet, opsøger jeg ikke restaurenter, spisevogne, eller hoteller, af den enkle grund at jeg ikke kan spise den mad, der er tilberedt der. Retterne er stærkt krydret med alt og peber, skaber en næsten utålelig tørst. Under min sidste rejse, bragte sovevognskonduktøren mig en platte med rig grøntsagssuppe. Jeg smagte den tilsyneladende indbydende ret, men fandt at den var stærkt krydret, så jeg knapt kunne spise den. Salt og peber sveg i min mund, og jeg vidste at de ville irritere og ophidsede mavens fintfølende hinde. Jeg forbigik den ene fristende ret til den anden; for jeg turde ikke udsætte mine fordøjelsesorganer for en sådan mishandling.

Sætning:
- skal ændres til:
navn og/eller e-mail:

Oversætterens indentitet er ikke nævnt her. Ændringen foretages efter vurdering.